Korvmacka, min mammas variant

-

Jag vet inte om ni ibland får minnen från er barndom som sköljer över er? Och förutom att bli sugen och längta efter det minne som sköljer över er, också kan förundras över vad som startade minnet den här gången? Så var det för mig häromdagen, då jag var ute och sprang min löpträning med RunAcademy. Helt plötsligt så bestämde jag vad jag ville äta till middag, nämligen en korvmacka, min mammas variant.

Mamma tog till dessa korvmackor med ojämna mellanrum, som ett mellanmål eller som brunch på helgen, och jag har alltid gillat dem. Inte märkvärdiga alls, men ett bra minne från min barndom. Kanske inte känns som en fredagsmiddag, men spara receptet och ät det tex till lunch i helgen.

Jag gillar att steka ägget så att det är löskokt och att gulan rinner ut då jag skär i mackan, men det gör man ju som man vill. Här är receptet för en person, men det är bara att ta gånger så många som man sitter runt bordet.

2 skivor franska
4 skivor falukorv
1 (eller 2) ägg
Smör till stekpannan

Börja med franskan och lägg dem antingen i brödrosten alternativt stek dem en kort stund i stekpannan, ta lite smör i botten. Lägg upp dem på en tallrik. Fortsätt att steka korvskivorna och lägg två korvskivor på varje franska. Stek sedan ägget en kort stund, vändstek om ni vill och lägg sedan ägget på korvmackorna. Klart!

Ibland behöver inte en måltid vara så avancerad för att fylla sitt mål, utan mest att man får något gott i magen. Då är livet snart på topp igen.

Korvmacka

Kanske ser mackorna lite torra ut, men det är de inte. Helst inte med en lös äggula och smörstekta franskor. Mums!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelKycklingpasta med zucchini
Nästa artikelFrusna vindruvor

Kommentera