Kycklingpasta med zucchini

Här kommer ett gott vardagsrecept att laga till middag och ta med ev rester i matlådan dagen efter. Jag pratar om en kycklingpasta med zucchini som jag hittat inne hos Coop. Sara Begner som är ansvarig för Coop’s provkök är också en duktig kock som skapar väldigt bra vardagsmat. Det är inte exakt som Saras recept utan jag har ändrat det lite.

420 g kycklingfilé
2 tsk olivolja
salt och svartpeppar
1 liten zucchini
2 vitlöksklyftor
0.5 msk sambal oelek
2 dl crème fraiche
1 liten burk majs
soja
500 g pasta

Sätt igång pastavattnet i en kastrull och ställ även fram en stekpanna. Skär kycklingen i mindre bitar och stek i olja i en het stekpanna. Salta, peppra och stek tills fin stekyta. Skär under tiden zucchinin i halvmånar och hacka vitlöksklyftorna, tillsätt dem så de får steka med en kort stund.

Börja koka pastan. Häll i crème fraiche och majs i stekpannan och låt småputtra 5 min. Smaka av med sambal oelek och ev mera peppar. Jag tog också i lite soja för att få en roligare färg på kycklingpannan. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera med kycklingen.

Valfritt är att servera tillsammans med smulad fetaost och lite solroskärnor att strö ovanpå. Det gjorde vi och det passade bra till.

Kycklingpasta med zucchini

Kommentera