Grönpepparkyckling med bovetesallad

-

Här kommer en favorit i repris. En grönpepparkyckling med bovetesallad funkade mer än bra till fredagsmiddag för oss, och passar lika bra som lördags- eller söndagsmiddag. Grönpepparkycklingen är förutom väldigt god, enkel att förbereda och vinner på att göras iordning dagen innan och få ligga ogräddad i kylen tills det är dags.

Bovetesalladen hittade jag på den här gången, då jag ville prova något nytt. Det funkar lika bra att servera grönpepparkycklingen till kokt ris och sallad, men det är också roligt att prova något nytt ibland.

1 grillad kyckling i bitar

2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk senap
1 msk soja
1 msk grönpeppar i lag (det fungerar med vanliga torra också)
Svartpeppar

2 dl bovete
Grönsaksfond
Färsk spenat
Tomat
Gurka
Marinerad fetaost
Svartpeppar

Bena ur kycklingen och dela i mindre bitar. Lägg i en smord ugnsfast form. Koka ihop grädde, creme fraiche, senap, soja och grönpeppar och häll sedan såsen över kycklingen. Härifrån kan du låta formen stå till sig minst ett par timmar, men ännu hellre till dagen innan.

När det närmar sig servering, så sätt in formen i ugnen, 200 grader. Låt stå i ca 15 min så allt hinner bli varmt. Under tiden hinner du göra din sallad. Sätt igång en kastrull vatten och mät upp bovete. Låt koka i 10-15 min och häll av överflödigt vatten. Smaksätt med lite grönsaksfond och rör om, låt svalna.

Lägg färsk spenat i en salladsskål, skär tomater och gurka och lägg ner i samma skål. När bovetet svalnat, så lägg det i samma skål och blanda. Toppa med marinerad fetaost (ta även med lite av marinad-oljan) och nymald svartpeppar.

Grönpepparkyckling med bovetesallad

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar