Pestopasta i Göteborg

-

Som ni kanske vet så befinner vi oss i Göteborg ett par veckor. Vi jobbar som vanligt då både Ascendo och Skatteverket har kontor i Göteborg och våra arbetsgivare godkänner distansarbete. Vi har hyrt lägenhet av en kompis och bor just nu hemma hos hennes föräldrar. Så himla roligt att kunna jobba som vanligt men att prova på att bo i en annan stad – rekommenderas verkligen om ni har möjlighet! Dock måste vi fortfarande äta flera gånger varje dag och då jag inte har tillgång till mitt utbud i skafferiet hemma, så får jag göra det lite enklare. Jag startar ut med en pestopasta i Göteborg:

2 kycklingfiléer
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
Smör eller olja att steka i
Salt och peppar
1-1½ dl creme fraiche
½ burk färdig pesto
Valfri pasta

Börja med att hacka löken och lägg ner i en stekpanna. Fortsätt sedan att skära kycklingfiléerna i väldigt små bitar. Stek löken för sig och lägg sedan över den i en större panna/kastrull som rymmer lite mera. Sätt igång en kastrull med pastavatten och fortsätt sedan att steka kycklingbitarna, krydda med salt och peppar och häll över i samma lökpanna.

Fyll på kycklingpannan med creme fraiche och färdig pesto och blanda runt. Ta gärna lite extra och gör blandningen lite ”stark”, när man blandar upp det med pastan sen, så tunnas smaken ut. Låt kycklingpannan puttra på svag värme medan pastan kokar. Häll av pastavattnet och häll sedan ner den kokta pastan i samma panna.

Rör runt och servera tillsammans men en sallad. Vi hade bara en ynka tomat hemma, så det blev lite tunt. Men men, pestopastan blev väldigt god med få ingredienser och vi båda tog om och okynnesåt lite. Det blev dessutom så pass mycket mat, så vi fick matlåda till jobbet dagen efter. Perfekt!

Pestopasta i Göteborg

Väldigt olika ljus på bilderna, men de två första är tagna under köksfläkten och dess gula ljus, den sista är tagen på köksbordet med vanligt dagsljus.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

1 KOMMENTAR

Kommentera