Semesterlax med pesto och fetaost

-

Då vi befinner oss i Göteborg ett par veckor, så har jag inte riktigt samma utbud som jag har hemma i mitt eget skafferi. Fördelen är att jag utmanas att prova lite nytt och använda det som finns eller bara köpa det nödvändigaste. Så blev det med denna semesterlax med pesto och fetaost. Jag hade redan pesto i kylen, sedan jag gjorde min kycklingpasta häromdagen, så jag köpte istället lax till middag.

Potatis
1 bit lax
1 förp fetaost
½-1 dl creme fraiche
½-1 dl pesto
1 schalottenlök
Pressad citron
Salt
Citronpeppar

Börja med potatisen och lägg den i en kastrull med vatten. Sätt ugnen på 150 grader. Ta sedan din lax och lägg den i en ugnsfast form, krydda med salt och peppar. Lägg ner fetaosten i en skål och krossa den med en gaffel. När den är finfördelad, blanda ner creme fraiche, pesto, finhackad lök och pressad citron. Rör om och smaksätt med ev med peppar.

Smeta ut röran jämnt ovanpå laxen och sätt in den i ugnen. Laxen behöver ungefär 20-30 min i ugnen (lite längre tid om du kör en svalare ugn, oftast har jag kört på 200 grader men jag har på senare tid lärt mig att jag får en saftigare lax på svalare värme) och då borde även potatisen vara klar.

Semesterlax med pesto och fetaost

Semesterlax med pesto och fetaost

Servera tillsammans med en god sallad. Jag hade bara gurka hemma, så min sallad känns därför lite fattig, men det var gott ändå. Rätten är så god så den passar utmärkt som bjudmiddag (tillsammans med en snyggare sallad), men den fungerar alldeles utmärkt till vardagsmiddag och även matlådan dagen efter.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar