Krämig räkpasta

-

Alva sa att hon gärna ville äta min laxpasta någon dag. Då tittade jag i frysen men hittade bara räkor, ingen rökt lax. Jag tog fram räkorna för att de skulle tina och hittade ett recept på krämig räkpasta hos Jennie Walldén. Den lät så enkel och god, så jag bestämde mig direkt för att prova. En riktigt god pasta som blir dagens fredagstips och som jag kommer att laga igen. Jag valde att lyxa lite genom att använda färsk tortellini, men det går lika bra med torr pasta.

400 g tagliatelle (torkad eller färsk)
400 g färska räkor
1/2 skivad purjolök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 litet fänkålsstånd i tunna skivor
1 dl vitt vin
1 msk koncentrerad hummerfond
2-3 dl creme fraiche
1 knippe dill, hackad
1 citron, rivet zest
smör till stekning
salt och nymalen peppar

Börja med att sätta på en kastrull med pastavatten. Koka pastan 1-2 minuter mindre än anvisningstid för al dente. Spara lite av pastavattnet för ev spädning av såsen.

Krämig räkpasta

Under tiden så steker du purjolök, vitlök och fänkål (jag hyvlade fänkålen tunt på min mandolin) i smör utan att de tar färg. Häll på vinet och låt koka in i grönsakerna. Häll på hummerfond och creme fraiche och låt puttra i ca 5 minuter.

Tillsätt citronzest och dill. Lägg den avrunna pastan i såsen och vänd runt. Ta bort pannan från plattan och blanda till sist räkorna försiktigt. Smaka av med salt och peppar. Ifall det blev något vin kvar, så passar det utmärkt att servera till pastan.

Krämig räkpasta

Krämig räkpasta

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar