En lyxig fredagspasta med salami och ricotta kommer här. En ganska avslappnad pasta som jag har gjort många gånger och som smakar väldigt gott. Passar alltså perfekt på en fredag. Välj de grönsaker ni har hemma, både att ta i salamiröran och att servera som sallad på sidan.
I röran så har jag tidigare provat att lägga ner både spenat, hackad tomat eller paprika. Alla fungerar finfint. Jag kan också tänka mig att en burk majs skulle kunna smaka väldigt gott!
1 förpackning färsk pasta (godast med färsk, men funkar också med vanlig)
1 hackad gul lök
1 hackad vitlök
150 g salami
Olivolja
Pinjenötter
Ricottaost
salt och peppar
Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
Fräs lök och vitlök i lite mera olja än annars, och tillsätt sedan strimlad salami. Fyll på pannan med pinjenötter och rör om. Tillsätt ricottaost och låt allt bli varmt medan pastan kokar.
Lägg upp pastan på ett fat och häll salamiröran snyggt ovanpå. Servera din fredagspasta med salami och ricotta tillsammans med sallad och avsluta med parmesan på toppen. Mums!