Kafferosteriet Da Matteo i Göteborg

-

Bredvid, och inne på samma gård som Jinx Foodtruck, ligger kafferosteriet Da Matteo. Ett kafferosteri som både serverar kaffe i alla möjliga varianter och smaker, men även fikabröd och lunch. Vi gick dit för att det är en skön miljö och vi behövde lunch i magen.

Da Matteo
Da Matteo

De har en variant på lunch som jag önskar att fler ska ta efter. Att servera en halv pizza tillsammans med en stor sallad. Snyggt, supergott och möjligheten att känna att en pizzatallrik är hyffsat nyttig.

Da Matteo
En getostpizza med pumpafrön och honung
Da Matteo

Jag blir iaf mätt på en halv pizza, helst när den andra halvan är sallad. Istället för att få paltkoma och knappt kunna fungera ordentligt efter lunch.

Efter lunchen gick vi vidare in i lokalen och även en ruffig men snygg trappa upp. Ett vackert ”vardagsrum” där jag uppfattade att en kunde sitta och jobba.

Da Matteo
Da Matteo

Ännu längre in i lokalen (allt är öppet för besökare) så hittade vi också själva kafferosteriet och bageriet.

Da Matteo
Da Matteo
Da Matteo

En otrolig mysig miljö sommartid, och det satt också besökare både här och där. Det känns också som tanken med Da Matteo. Att få en skön miljö att hänga på. Både ifall en är ute på ett kompishäng eller ett jobbhäng.

Da Matteo

Trappan ner igen och sen upp en annan liten trappa, så kom vi ut på bakgården och blomsterbutiken Floramor & Krukatös.

Da Matteo
Da Matteo

En charmig liten butik där en kunde gå runt och bara se sig omkring.

Da Matteo
Da Matteo

Det hela känns som en liten gömma, som en behöver veta om för att hitta till. Färre turister och istället locals, vilket alltid är roligt att hitta till.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera