Skärgårdslinjen med skaldjurbuffé och skönsång

-

I början av augusti så bjöd vi ner Daniels pappa och sambo till Göteborg och Skärgårdslinjen. Det är en båt med både skaldjursbuffé och skönsång som utgår från Göteborgs hamn vid Stenpiren.

Skärgårdslinjen
Skärgårdslinjen

Båtresan började uppe på däck där vi fick smaka på artisternas skönsång i samma veva som vi lättade ankar 18.30. Vi fick också en säkerhetsgenomgång av kaptenen på båten, så vi skulle veta i värsta fall.

Skärgårdslinjen med oss ombord har startat!

Skärgårdslinjen

Efter en stund blev vi nerbjudna till respektive bord, vi hade fått ett bordsnr när vi klev ombord. Där blev vi välkomnade av vår servitris och en allmän information om vad som fanns på skaldjursbuffén och även turordning fram till buffébordet.

Skärgårdslinjen
Skärgårdslinjen

Turordningen funkade klockrent och alla fick plocka det de själva tyckte om från skaldjursbuffén. Det fanns både räkor, kräftor, krabba, musslor, lax, sill i olika smaker, aioli, kokt potatis, mjukt och hårt bröd, smör, ostar mm mm. Jag saknade ingenting utan försåg mig med det jag ville äta.

Skärgårdslinjen

Efter att alla bord fått ta för sig från buffébordet en gång, så var det sedan fritt fram att fylla på mera. Jag åt mest räkor och kräftor, då det verkligen inte är vardagsmat för mig hemma i Östersund.

Skärgårdslinjen

Vi hade sällskap i fönstret, björnarna Mia och Björn övervakade så allt gick rätt till. De satt med ryggarna mot utsikten och solnedgången, men jag gissar att de redan sett Göteborgs södra skärgård så det räcker.

Skärgårdslinjen
Göteborgs södra skärgård utanför fönstret, men jag låter det var osagt vilken av öarna vi passerar just här. Kommentera gärna ifall du känner igen dig.

Efter maten var det underhållning ute på däck

Vi betalade vår mat och dryck vid bordet och sen fick vi röra oss fritt på båten. Underhållningen fortsatte nu uppe på däck. Det fanns några bord med bänkar och även sittplatser runt om däcket.

Alla fick inte plats där, utan det stod folk överallt där det fanns plats. Jag och Saga hittade en bra plats i trappan, så vi kunde se fastän vi inte stod längst fram.

Skärgårdslinjen

Även solnedgången fick vi med. En lugn kväll på sjön då de enda vågor som gick kom från förbipasserande båtar.

Skärgårdslinjen

Underhållningen fortsatte hela kvällen och Skärgårdslinjen rörde sig sakta tillbaka mot Göteborgs hamn. Vackra bilder då mörkret börjar lägga sig och inloppet in mot Stenpiren.

Skärgårdslinjen
Vackra lastkranar i förgrunden och en mäktig himmel i bakgrunden
Skärgårdslinjen
Älvsborgsbron i skymningstider, där vi även ser regnmolnen rulla in
Skärgårdslinjen
Eriksbergskranen som symboliserar Göteborg

Regnmolnen rullade in över Skärgårdslinjen och den sista underhållningen fick hållas inomhus. Inte mig emot, då det hade börjat bli lite kyligt i min klänning utomhus.

Skärgårdslinjen
Regn utomhus och show inomhus
Skärgårdslinjen
Göteborgs stadsvapen vajar i vinden när vi närmar oss land

Vi anla vid kajen i Göteborgs hamn vid Stenpiren enligt tidtabellen 23.00 och alla gäster fick gå iland. En härlig kväll med god och så mycket mat en kunde äta som varvades med bra uppträdanden och show.

Båtturen var en försenad 70-årspresent till Bertil och en flera år försenad 50-årspresent till Andreina. De uppskattade turen båda två och var väldigt glada för våra 3 1/2 h ute till havs.

Turen kostade 795kr pp exkl dryck då vi åkte på en torsdag, och då ingår både båtturen, skaldjursbuffé och en riktigt bra underhållning under flera timmar. Något billigare tidigare på veckan, läs mera på Skärgårdslinjens hemsida.

Skärgårdslinjen

En sista kommentar om Skärgårdslinjen, och det är gällande bränsle och klimat. I dessa tider då vi alla behöver spara in på våra koldioxidutsläpp, så kändes det väldigt bra att Skärgårdslinjen redan knappat in på den linjen. Det är inte en utsläppsfri båt, men det känns bra att de tänker åt rätt håll.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera