Smulpaj med plommon

-

Min snälla granne kom över med en låda plommon häromkvällen och jag började leta recept. Först tänkte jag koka ihop plommonen till en marmelad (bra hållbarhet och alltid gott till en ostbricka i vinter), men så råkade jag på orden smulpaj med plommon. Helgens fikabröd alltså.

Sagt och gjort, jag tog fram smör en stund innan för att de ska hinna bli lite mjukt. Åt frukost i lugn och ro, och sen satte jag igång. Jag passade också på att prova nyheten från min senaste Smakbox, Havre & Quinoa. Har ni inte den hemma, så fungerar vanliga havregryn lika bra:

125 g smör
1 dl vetemjöl
1 1/2 dl havre & quinoa
3/4 dl socker

900 g urkärnade plommon
Smör&Rapsolja till formen
3 msk socker
1 tsk kanel

Ta fram smöret en stund innan, så det hinner bli rumsvarmt. Blanda mjöl, havre & quinoa samt socker tillsammans med det mjuka smöret.

Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur plommonen och skär dem i klyftor. Lägg ner i en smord ugnsfast form och pudra över socker samt kanel. Täck plommonen med smuldeg och sätt in i ugnen ca 20 min.

Smulpaj med plommon
Smulpaj med plommon

Ta ut din smulpaj med plommon och servera med en god vaniljsås. Helgen är räddad!

Smulpaj med plommon
Smulpaj med plommon
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelDaniels fredagsomelett
Nästa artikelOstpaj med zucchini

Kommentera