Daniels fredagsomelett

-

Då jag varit på kundkonferens med jobbet i två dagar, så skulle jag komma hem vid 19 på fredagen. Jag önskade att Daniel skulle ordna någon enkel fredagsmiddag som var klar när jag kom hem, då jag var ganska trött. Då jag kom hem, så fanns Daniels fredagsomelett klar. Så skönt att få sätta sig vid ett dukat bord direkt!

Här kommer hans recept för en person, bara att lägga till ifall ni är flera:
1 morot
Smör & Rapsolja i stekpannan
2 ägg
Mjölk/Grädde
Vetemjöl
Färsk spenat
Valfri ost, vi har prästost hemma
Salt & Peppar

Börja med att hyvla moroten, så det blir långa tunna remsor. Vispa ihop ägg, en skvätt mjölk eller grädde (ta vad du har hemma) och lite vetemjöl. Smaksätt med salt och peppar.

Daniels fredagsomelett
Morötter

Ta fram en stekpanna, helst en gjutjärnspanna och ta i lite Smör&Rapsolja. Bryn morotsremsor ett par minuter och sprid ut dem i ett jämnt lager. Häll försiktigt ner äggblandningen och låt omeletten puttra.

Daniels fredagsomelett

Lägg på ett lager färsk spenat när äggen börjat stelna och toppa sedan med ett lager ost. Sätt ett kastrullock på pannan, så värmen stannar kvar.

Daniels fredagsomelett
Daniels fredagsomelett
Daniels fredagsomelett

Servera Daniels fredagsomelett precis som den är, eller tillsammans med ytterligare sallad och gärna någon salladsdressing/vinegrätt.

Både recept och bilder tillägnas min sambo Daniel. Vill ni se mer av hans främsta hobby (som är att resa) så kolla in hans blogg här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Kommentera