Citronpasta med rostade primörer

-

En härlig vardagspasta som passar utmärkt i matlådan är min citronpasta med rostade primörer. Vilka primörer du väljer, är valfritt. Jag hinner tänka att försöka välja primörer i säsong alternativt primörer som har sett sina bästa dagar, och du kan minska matsvinnet.

Jag var på min affär och hittade ett paket bukettblomkål och ett paket gröna bönor i realådan (vilken bra grej! Att lägga grönsaker i en egen realåda innan de hinner bli dåliga). Det avgjorde för min del den här gången:

1 paket pasta, jag valde linspasta fusilli 450g
250 g Mascarponeost
1 citron, både skal och saft
Salt&peppar
Bukettblomkål
Gröna bönor
Smör & Rapsolja

Sätt ugnen på 200 grader och lägg primörerna i en smord form. Toppa med lite mera smör&rapsolja och även salt&peppar. Sätt in i ugnen och låt rosta. De ska stå till de är mjuka men ändå med ett tuggmotstånd.

Citronpasta med rostade primörer
Citronpasta med rostade primörer

Sätt igång en pastakastrull och koka valfri pasta. Lägg ner Mascarponeosten i en kastrull, fyll på med citronskal och saft. Smaksätt med salt&peppar. Värm försiktigt, använd lite pastavatten för att få ostsåsen krämig.

Häll av den kokta pastan och blanda med ostsåsen. Smaksätt ev med salt&peppar. Lägg upp pastan på ett snyggt fat och dekorera med dina rostade primörer.

Citronpasta med rostade primörer
Jag gjorde halv sats pasta, så primörerna blev lite för stora i förhållande till pastan
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelFika med Karma
Nästa artikelSmakbox Vardagsfest

2 KOMMENTARER

    • Haha, vad roligt att du reagerade! :) Det är fel ord för höstgrönsaker såklart, men det jag ville förmedla var att välja tunna grönsaker. Och den bukettblomkål jag hittade motsvarar väldigt bra vad jag ville få fram, eller hur?

Kommentera