Ugnsstekt brysselkål

Brysselkål är i säsong och en grönsak jag har upptäckt på senare år. Häromdagen gjorde jag en form ugnsstekt brysselkål till middag. Det var så gott, så jag gick och okynnesåt den brysselkål som var kvar då middagen var slut. Så gott tyckte jag att det var.

Min form ugnsstekt brysselkål är mycket på en höft, så jag har inga mått att ange. Men ungefär så här:

Valfri mängd färsk brysselkål
Olivolja
Honung
Riven västerbottensost
Valfria nötter, jag hade bara jordnötter hemma

Ta fram brysselkålen och skär av en liten stump i botten. Dela brysselkålen på hälften och lägg dem i en smord ungsfast form. När alla ligger i formen, så häll på lite mera olivolja och även honung. Grädda ca 20 min i 200 grader.

Ugnsstekt brysselkål
Ugnsstekt brysselkål

När brysselkålen kommer ut, strö över riven västerbottensost och jordnötter. Servera direkt.

Ugnsstekt brysselkål

För oss blev det en vardagsmiddag med helgens omgång pulled fransyska och potatismos.

Kommentera