Halloumi och blomkålsgryta

-

Måndag och Meatfree Monday. Jag lagade en halloumi och blomkålsgryta förra veckan. Återigen började arbetsdagen närma sig sitt slut och jag hade ingen middagsidé, känns det igen? Hittade ett recept inne hos Ica som lät väldigt gott. En halloumi och blomkålsgryta där jag bara behövde komplettera med ett par ingredienser. Smidigt!

Ni är många som börjat det nya året med löften om att leva mera grönt och jag har länge ätit minst en vegetarisk måltid varje vecka. Jag mår bra av det, det är gott och det är bättre för vår planet. Ni hittar mina vegetariska recept här.

175 g färsk blomkål
1 gul lök
400 g halloumiost
400 ml kokosmjölk
1 1/2 dl krossade tomater
2 tsk curry
Salt och peppar

Vid servering:
Kokat ris
Jordnötter

Sätt igång en kastrull och koka riset. Hacka löken samt skär blomkålen i mindre bitar (ta även med av stammen, men skär i mycket mindre bitar). Lägg i en gryta och fräs medan du skär halloumin i tärningar. Låt allt fräsa en kort stund, strö curry över grönsakerna.

Halloumi och blomkålsgryta

Häll på både krossade tomater och kokosmjölk och rör om. Smaksätt med salt och peppar. Sjud i ca 5 minuter eller tills blomkålen är mjuk och riset är klart.

Halloumi och blomkålsgryta

Servera din halloumi och blomkålsgryta tillsammans med ris och ställ fram salta jordnötter för den som vill ha. Ta gärna någon färsk grönsak på sidan också.

Halloumi och blomkålsgryta
Halloumi och blomkålsgryta
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelMina fem bästa aktietips
Nästa artikelDecember 2019

Lämna ett svar