Tortellinipanna med St Agur

-

Att sluta arbetet och inte ha en aning om vad jag ska laga till middag? Jag gissar att jag inte är ensam och här är mina tips om hur jag brukar tänka då. Gårdagens fundering resulterade i en god tortellinipanna med St Agur och det kanske känns främmande hur jag kom fram till det.

Det första jag funderar över är ifall jag redan har något hemma jag behöver göra av med. Jag visste att jag hade ett paket färsk tortellini hemma som jag köpt för ett tag sedan (de har ändå ganska lång hållbarhet, så jag brukar köpa ibland då det är rea). Jag visste också att jag hade en glasburk tomatsås i skafferiet. Ok, med tortellini och tomatsås som bas så gick jag till affären för att komplettera lite.

Jag hittade först ett paket färska champinjoner och kompletterade det med en broccoli. Gick förbi kötthyllan men hittade inget kul där utan fortsatte mot ostar (jag älskar ostar!). Hittade tre olika sorters ädelostar på rabatt, så där hittade jag min St Agur. Kände mig nöjd och gick hem.

1 gul lök
1 stor vitlök
Broccoli
Färska champinjoner, jag använde 4 st
Tomatsås
St Agur eller annan god ädelost
Svartpeppar och ev salt
Ev Parmesan på toppen

Börja med att hacka lök och vitlök. Lägg i en stekpanna med lite olja och låt fräsa. Dela broccolin i mindre bitar (denna gång använde jag bara buketterna, men jag har sparat stammen för någon annan middag i veckan). Lägg ner broccoli i stekpannan och dela din champinjoner i mindre skivor. Låt allt fräsa ett par minuter. Sätt även igång en pastakastrull.

Tortellinipanna med St Agur

Häll ner tomatsåsen och låt puttra (sätt på ett lock så stänker det inte så mycket). Lägg ner St Agur-ost och låt smälta. Här kan ni ta mycket eller lite beroende på om ni tycker om smaken eller inte.

Tortellinipanna med St Agur

När osten har smält, rör om lite försiktigt så allt blandas. När pastan är kokt, häll av vattnet och lägg ner pastan i stekpannan. Vänd runt försiktigt, så tortellinin håller formen.

Tortellinipanna med St Agur
Tortellinipanna med St Agur
Tortellinipanna med St Agur

Lägg upp i (djup)tallrikar och strö över lite parmesan. Servera din tortellinipanna med St Agur och njut av en skön vardagskväll!

Tortellinipanna med St Agur
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelBoeing C-17 på besök
Nästa artikelSmakbox Matnytt

Kommentera