Grönpepparkyckling med havreris

-

Grönpepparkyckling med havreris åt vi som lördagsmiddag igår. En favorit i repris fast med nya havreriset på sidan. Grönpepparkycklingen är så otroligt smidig, då en ska förbereda kycklingen några timmar innan. Fungerar också att förbereda dagen innan. Sen får den bara stå i ugnen medan tillbehören fixas.

Den här gången gick jag lite utanför receptet och passade på att göra av med ett par slattar, och det blev lika gott! Vill ni se mitt originalrecept, så hittar ni det här.

1 grillad kyckling
Överbliven majs från en tidigare middag

1/2 rödlök
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk senap
1 msk soja
1 msk grönpeppar (det fungerar med grönpeppar i lag också)
2 msk BBQ-sås
Svartpeppar

Till servering:
Havreris
Rivna morötter

Bena ur kycklingen och dela i mindre bitar. Lägg i en smord ugnsfast form tillsammans med majs.

Hacka löken och koka ihop tillsammans med grädde, creme fraiche, senap, soja, BBQ-sås och grönpeppar och häll sedan såsen över kycklingen. Härifrån kan du låta formen stå till sig minst ett par timmar, men ännu hellre till dagen efter.

När det börjar bli dags för middag, sätt ugnen på 200 grader och sätt in formen (som den är, direkt från kylen) i ugnen. Börja med tillbehören. Den här gången provade vi nya havreris, som jag fick med i senaste Smakboxen.

Ett svenskt alternativ till vanligt ris – vilket är gott både i munnen och i miljötänket. Att värna om svenska bönder och att inte äta produkter som fraktats runt halva jordklotet. Testa ni också!

Grönpepparkyckling med havreris

Mät upp havreris, vatten och salt och låt koka upp. Sätt ner värmen och låt puttra i ca 15-20 min. Under tiden hinner du riva morötter, duka bordet och tända ljus (alltid mysigt med tända ljus – fastän det är ljust utomhus).

Grönpepparkyckling med havreris
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Föregående artikelHemmagjord rostbiff
Nästa artikelSmakbox Matkärlek

Kommentera