Lingonbiscotti med vit choklad

-

Lite fikabröd inför helgen? Jag gjorde en sats goda lingonbiscotti med vit choklad i veckan. En perfekt skorpa att doppa i kaffet.

Receptet har jag haft uppskrivet, så jag har ingen aning om vart jag hittat det. Men en relativt snabb kaka, som sedan behöver lite tid i ugnen för att torka till skorpor.

3 st ägg
7 dl mjöl
2 dl socker
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
100 gram vita chokladknappar (alternativt hackad choklad)
2 dl frysta lingon

Ta fram smöret en stund innan, så det hinner bli rumsvarmt och lättarbetat. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop socker och smör.

Knäck och rör i ett ägg i taget. Tillsätt den vita chokladen och frysta lingon. Blanda ner alla torra ingredienser och arbeta ihop till en deg. Här är ett tips att vara ganska snabb, så du får en deg innan lingonen smälter och går sönder i händerna.

Forma till 3-4 långa korvar, lägg på plåten och tryck till dem en aning. Grädda ca 15 minuter. Skär dina lingonbiscotti med vit choklad i sneda skivor och lägg tillbaka utspritt på plåten. Sätt ugnen på 50 grader och låt kakorna stå tills de får en hårdare yta.

Lingonbiscotti med vit choklad

Jag vill gärna prova fler varianter av biscotti, men de här är de som jag bakat hittills.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelFredagsmys och Maskrosbarn
Nästa artikelMatsmart påfyllning

Kommentera