Matsmart påfyllning

-

Nu när hösten är igång med vardagar och rutiner, så behövs också matsmart påfyllning av framför allt basvaror. Jag kände iaf att jag var tom på bland annat rolig pasta, så jag började titta bland Matsmarts sortiment.

Jag plockade inte min låda riktigt full denna gång, så jag kollade med Daniels bror om de var sugna på att beställa något. För ifall lådan kommer upp i ett ordervärde på över 500kr, så blir det fraktfritt. Så det är mitt tips: Plocka ihop en låda tillsammans med en vän eller granne, så får ni enkelt upp lådan i fraktfritt värde.

För er som inte råkat höra om Matsmart, så är det en hemsida som köper upp olika produkter, och sen säljer det 20-90% billigare än ute i butiken.

Men hur kan då Matsmart sälja så mycket billigare? Jo, Matsmart säljer produkter som:

  • Överproducerats (tex säljs överproducerad påskmust – men bäst före är i april 2021)
  • Produkter där datumet håller på att gå ut (men kom ihåg att nästan all mat som har ett Bäst Före-datum även är bra efter att datumet passerats. Det datum en ska akta sig för heter istället ”Sista förbrukningsdag” och finns på tex köttfärs. Livsmedelsverkets sida om datum)
  • Säsongsvaror
  • Förpackningsbyten

Den här gången plockade jag ihop det här för att få hem min låda fraktfritt:

Matsmart påfyllning

Minska matsvinnet genom att köpa billigt

Förutom att rädda din egen plånbok, så är du också med och minskar matsvinnet. Om inte sajter som Matsmart funnits, så hade alla dessa produkter med stor sannolikhet kastats. Så hjälp till att minska matsvinnet genom att handla billigt. Det känns väl som att slå två flugor i en smäll, eller hur?

De säljer inte några produkter för kyl och frys, då dessa produkter inte kan skickas med posten – men väldigt många torrvaror (som också har otroligt lång hållbarhet). De säljer också städprodukter samt hygienprodukter. Riktigt nice att kunna köpa tandborstar eller en ny rakhyvel till bra pris!

Innehåller annonslänk

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera