Chip Cookies

-

Idag ville jag testa att göra Chocolate Chip Cookies, men hade ingen choklad hemma. Så då blev det istället Chip Cookies av det hela – och det går ju lika bra.

Och jag har faktiskt en plan med dessa chip cookies – men det får ni se om någon dag…

100 g smör
1 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljsocker
Lite salt

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret långsamt i en kastrull, ta det från plattan så fort det har smält och låt det svalna.

Rör ner socker, farinsocker och ägg i kastrullen. Blanda bikarbonat, salt och vaniljsocker i mjölet och rör ner det.

Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut i ugnen. Det är lagom med nio kakor på varje plåt.

Baka kakorna i mitten av ugnen i ca 10 min. Låt dina chip cookies kallna på plåten och försök att inte äta upp alla samma kväll.

Chip Cookies
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelJalapeñopasta
Nästa artikelMormors åkerbärssaft

Kommentera