Flygande Jacob, nu rättstavat

-

Jag har skrivit om denna rätt från min tonårstid förut men väljer att göra det igen. Det gäller alltså Flygande Jacob, nu rättstavat med ett C istället för ett K i namnet. Det kan tyckas oviktigt om den korrekta stavningen, men det är också en maträtt som tål att upprepas.

Mitt bästa tips för att få rätten vardagssnabb, är att rensa kycklingen dagen innan och ha bitar klara i kylen. I många butiker rear de ut dagens uppsättning grillad kyckling till halva priset lite senare på kvällen – så det är ett sätt att både ta vara på mat så det inte kastas, samt att få en god middag till halva priset. Så jag kan köpa en grillad kyckling på kvällsrabatt och så rensar jag den samma kväll = kyckling redo för middagen dagen därpå.

1 grillad kyckling, gärna redan rensad och skuren i mindre bitar
1-2 paket bacon, denna gång tog jag kalkonbacon för lite smalare mat
1-2 bananer
1 dl jordnötter
1½ dl grädde
½ dl chilisås, helst Heinz

Till servering:
Ris (gärna svenskt havreris) eller Bulgur
Sallad

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela ner kycklingen i munsbitar och knaperstek baconet i mindre bitar. Lägg först kycklingen i en smörad ugnsform och strössla baconbitarna över.

Skiva bananerna och lägg i ett jämt lager. Häll sedan jordnötter högst upp. Blanda grädde och chilisås och häll över hela kycklingrätten.

Sätt in i ugnen medan ditt ris (eller bulgur) kokar, så ca 10-20 min. Allt är redan tillagat, så det behöver bara bli genomvarmt. Servera din Flygande Jacob med en god sallad.

Blir det några rester kvar, så fungerar Flygande Jakob utmärkt i matlådan.

Flygande Jacob
Flygande Jacob
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera