Pepparkakskladdkaka med pepparkaksganache

-

Här kommer en kaka som är maxad med pepparkakesmak. En pepparkakskladdkaka med pepparkaksganache på toppen. Hur låter det? Jag har en herre här hemma som formligen älskar pepparkakor och som inte kan låta bli pepparkaksburken ifall jag köpt hem (sorry Daniel).

Pepparkakskladdkaka

100 g smör
2½ dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk pepparkakskrydda

Börja med att sätta igång ugnen på 175 grader och smöra en form. Tryck fast ett bakplåtspapper i botten och täck även sidorna. Den här gången tog jag en springform som är 20 cm i diameter, så lite mindre än en vanlig.

Smält smöret i en kastrull och blanda sedan ner allt i samma kastrull. Börja med socker och ägg och rör tills det blandats. Ner med torrvarorna och blanda igen. Häll ner smeten i din bakplåtspappersklädda form.

Sätt in kakan i ugnen. Ca 15-20 min i ugnen, beroende på form, men ta ut kakan innan den stannat helt. Den stannar lite till efter att man tagit ut den ur ugnen och tanken är att den ska vara kladdig i mitten. Hellre lite för kladdig än lite för torr.

Pepparkaksganache

1/2 dl grädde
100 g pepparkakschoklad

Florsocker för att pimpa kakan

När kladdkakan svalnat, mät upp grädde i en kastrull. Låt koka upp och dra från plattan. Lägg ner chokladbitar och rör tills chokladen smält. Bred ut din chokladganache över kladdkakan och låt det rinna ner längs kanterna. Klipp gärna ut en form som påminner om jul för dig och lägg mitt på kakan. Pudra florsocker över och lyft sedan bort din form. Taadaaa… Så snyggt!

Pepparkakskladdkaka med pepparkaksganache
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelNovember 2020
Nästa artikelFlygande Jacob, nu rättstavat

Kommentera