Grönpepparkyckling med bulgur

-

Vissa rätter är bara så goda, så en kan blogga om dem flera gånger. Dessutom har jag fått så många nya läsare senaste halvåret (välkomna allihopa!), så de måste också få veta om denna urgoda middagsrätt! En grönpepparkyckling med bulgur som du ska förbereda några timmar innan, eller helst dagen innan, så smakerna får sätta sig ordentligt. Så en perfekt bjudrätt till lördagsmiddagen!

1 grillad kyckling
Ev överbliven majs från en tidigare middag

1/2 rödlök
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk senap
1 msk soja
1 msk grönpeppar (det fungerar med grönpeppar i lag också)
Svartpeppar

Till servering:
Bulgur
En god sallad

Bena ur kycklingen och dela i mindre bitar (det här går att göra kvällen innan du ska sätta ihop maten, så alltså två dagar innan middagsbjudningen). Lägg i en smord ugnsfast form tillsammans med majs.

Hacka löken och låt fräsa ett par minuter i en kastrull. Mät upp grädde, creme fraiche, senap, soja och grönpeppar och låt koka ihop. Häll såsen över kycklingen och sära lite på kycklingen med en sked, så sås kommer ner överallt. Härifrån kan du låta formen stå till sig minst ett par timmar, men ännu hellre till dagen efter.

När det börjar bli dags för middag, sätt ugnen på 200 grader och sätt in formen (som den är, direkt från kylen) i ugnen. Börja med tillbehören.

Mät upp bulgur och vatten i en kastrull och sätt igång för kokning. Hacka under tiden iordning en god sallad och duka bordet.

När bulguren är klar efter ca 10-15 min, så är också kycklingen varm och redo att servera. Ställ fram allt på bordet och låt dina gäster ta för sig!

Grönpepparkyckling med bulgur
Grönpepparkyckling med bulgur
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera