Pumpapasta med örtolja

-

Nu när butikerna är fulla av pumpor, så gäller det att passa på. Jag köpte en Butternut-pumpa och det fick bli delar av min pumpapasta med örtolja. Funkar finfint en vanlig vardag. Snabbt, enkelt och gott!

Jag lyxade till med färsk pasta bara för att jag hittade tagliatelle på bra pris, men det funkar med vilken pasta som helst.

Receptet har jag hittat hos Hanna som driver Portionen under tian. Hon hittade pumpakärnor sin pumpa, men det gjorde inte jag. Ett utmärkt komplement ifall ni gillar lite crunch. Mitt recept nedan är för två personer:

300 g pumpa ex. butternut (ev inkl pumpakärnor)
2 port pasta (1 förp färsk tagliatelle)
Färsk spenat

Örtolja:

0,25 dl raps- eller olivolja
0,5 msk persilja, färsk eller fryst
0,25 msk basilika, färsk eller fryst
0,5 st vitlöksklyfta
0,5 st ekologisk citron

Börja med örtoljan. Lägg olja och kryddor i en mixer med vitlöksklyftan. Mixa. Riv citronskalet och blanda i. Krama ur saften och blanda i. Här går det att göra en större sats så är örtoljan klar till nästa servering.

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär pumpan i bitar (jag lät skalet vara kvar, det gör inget när pumpan är rostad). Ta ur alla kärnorna och lägg separat. Lägg pumpabitarna på en plåt. Lägg kärnorna utspritt bredvid. Slå på olja och salt. Baka i ugnen i ca 25 min.

Koka pasta under tiden. När pumpan och pastan är klara: Blanda pastan med örtoljan. Blanda i pumpan och färsk spenat. Smaksätt med salt & peppar, ev ringla balsamico på toppen.

Servera och toppa med pumpakärnorna. Servera ev med valfri riven ost.

Pumpapasta med örtolja
Pumpapasta med örtolja
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Kommentera