Hasslingsåfallet i Krokoms kommun

-

För ett tag sedan var vi på vattenfallsjakt i Jämtland. Vi åkte upp till nordöstra Krokoms kommun och hittade tre fina fall. Ett fall var Rengsfallet som ligger endast några km från norska gränsen. Ett annat fall var Hasslingsåfallet i Krokoms kommun, som ligger nära vägen. Det tredje var Ansättåns Canyon som i sig är tre olika fall.

Vi tog fallet då vi åkte från Rengsfallet på vår väg tillbaka längs väg 340. En avstickare på drygt tre km innan vi hittade en liten skylt in till parkeringen.

Hasslingsåfallet
Hasslingsåfallet

Lite information precis vid parkeringen och endast en kort sträcka att gå. Sen var vi framme vid Hasslingsåfallet. Inte så imponerande vid en första anblick, men ändå imponerande 110 m i fallhöjd. Vi lyckades inte se starten av fallet, utan det ligger någonstans högre upp vid sjön Hasslingen där fallet börjar.

Sen kan jag tänka mig att det är ett imponerande fall då vårfloden trycker på med betydligt större vattenmängder. Då går nog vattnet både fram till, och förbi, våra fötter.

Hasslingsåfallet
Maria Hasslingsåfallet
Hasslingsåfallet

Vi tog några fina bilder på fallet och några fina bilder på oss själva innan vi var nöjda med dagens tredje och sista vattenfall. Nu hägrade bilen och en skön roadtrip tillbaka till Frösön.

Hitta hit: Hasslingsåfallet

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kyckling i tomatgratäng

Hemmagjord hamburgerdressing

Pepparkaksbönder

Populära kategorier

Föregående artikelPumpapasta med örtolja
Nästa artikelSvartklubben på Söder

Kommentera