Queen’s Park Swizzle som fredagsdrink

-

Fredag igen, fastän det nyss var typ fredag i onsdags. Veckorna går fort när det kommer en helgdag mitt i veckan och vi endast behöver hoppa in och köra fredagen. Här kommer en god Queen’s Park Swizzle som fredagsdrink. Med mynta i, så den som gillar Mojito kommer förmodligen att gilla även denna.

Lite meck så fort det är färsk mynta i en drink, då den ska muddlas en aning, för att växtsmakerna ska gå med i drinken. Men testa ändå, den är godare än den kanske ser ut! Receptet har jag hittat hos Drinkoteket. Här är receptet för en drink:

5 cl Mörk rom
3 cl Limejuice
2 cl Sockerlag
3-4 stänk Angostura Bitters
Mynta
Mycket is, helst krossad

Blanda först limejuice och sockerlag, ner med 8-10 myntablad och muddla dem mot botten. Inte så hårt så bladen går sönder, utan bara så växtsafterna tränger ut. Häll över i ett snyggt glas och fyll på med rom och blanda om. Dvs det är här ”swisslet” kommer in.

Häll på mycket krossad is och toppa sedan drinken med några stänk Angostura Bitters och något snyggt myntablad. Servera genast din Queen’s Park Swissle så inte isen smälter för mycket.

Queen's Park Swizzle
Queen's Park Swizzle
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar