Premiär för Stand-Up i Östersund

-

Restriktioner hit och restriktioner dit. Restauranger och pubar får inte hålla öppet längre än till 23 och det är maxantal på antal personer igen. Det är enklast att bara hålla sig hemma känns det som ibland. Men ibland lyser solen igenom molnen och förra helgen var en av dessa solglimtar. Det var premiär för Stand-Up i Östersund.

Daniel hade bokat in oss till denna premiär och vi slog på stort med både middag och Stand-Up. Kultivera Comedy Club startades i höstas och nu var deras första event på Gamla Teatern.

Vi fick visa vaccinpass för att komma in i restaurangen när vi kom, sen kunde vi röra oss som vi ville. Vi startade med middag och bordsplacering för att hålla tillräckligt avstånd. Det är ju trist, men jag förstår att restaurangerna måste följa reglerna så bara att köpa läget.

Middagen först

Alla fick samma mat och alla fick maten samtidigt. En kycklingfilé med potatiskaka och en god sås. Då jag gillar sås så tog den slut efter halva måltiden, men kunde beställa in mera. Ingen smaksensation men absolut ok! Då jag alltid lagar maten hemma, så kan jag uppskatta att bara få sätta mig till bords ibland. Jag är också betydligt mera kräsen då jag själv jobbar med mat varje dag.

Kyckling Potatiskaka

Efterrätten var en pannacotta med kolasås och en hallonrippel runt om. Pannacotta är en av mina favoritdesserter här hemma och det går att göra såå mycket. Smaken var god men uppläggningen får knappt några poäng alls. Det hade enkelt kunnat göras så mycket finare som i sin tur bidrar till smakupplevelsen. Vi äter ju även med ögonen.

Pannacotta

Nåväl, godkänd middag och mitt bästa vuxna sällskap på andra sidan bordet!

Stand-Up

Vi gick en trappa upp och tog ett bord. De bästa platserna hade hunnit bli tagna men vårt bord räckte för oss. Stand-Up-artisterna var blandade från Stockholm och från Jämtland. Höga och en del låga skämt men vi skrattade mycket!

Förutom Parlamentet-profilerna Ahmed Berhan och Branne Pavlovic så hade de också ett par förmågor från lokala standup-klubben. Bra underhållning i ett par timmars tid! Ett besök jag gärna gör igen.

Stand-Up i Östersund
Gamla Teatern Östersund
Gamla Teatern Östersund

Jazzköket till stängning

Vi är som sagt inte ute så ofta så vi valde att fortsätta vår tur på stan. Vi slank in på Jazzköket som är en klar favorit i stan. Inbjudande entré och inbjudande restaurang. Ingen mat denna gång men väl ett glas vin och en god Amaretto Sour. Att vi stannade till stängning låter värre än vad det var, då allt måste stänga kl 23.

Jazzköket Entré
Jazzköket jan -22
Jazzköket Amaretto Sour
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar