Korea street toast

-

Återigen ett inlägg från Jennie Walldéns instagram. Så mycket gott hon lagar! Här kommer en Korea street toast som hon menar säljs i varje gathörn i Seoul. Just det låter jag vara osagt men det går såklart att äta god snabbmat även i Sverige. Så det kanske får bli er lunch idag?

Jag lagade denna och bjöd Saga till enkel middag häromdagen och den fick tummen upp! Nästa gång ska jag dock riva eller hyvla både vitkål och morötter lite grövre, det blev kanske lite litet på det fina rivjärnet. Jaja, på det igen bara! Gott var det oavsett storlek på grönsakerna.

Korea street toast

Här kommer recept för en toast, men det är bara att göra mera ifall ni är flera som vill smaka.

2 rostbröd
Smör till stekning
1 stort ägg
1 dl spets- eller vitkål, tunt hyvlad
2 msk riven morot
2 msk hackad rödlök eller salladslök
Salt & peppar
1 burgarost eller 2 skivor vanlig ost
1-2 msk majonnäs
1-2 msk ketchup eller sriracha

Börja med smeten. Riv eller hyvla vitkål och morötter samt hacka lök. Blanda ihop i en bunke tillsammans med ett ägg och smaksätt med salt & peppar.

Ta fram en stekpanna och stek bröden i smör. Lägg åt sidan och stek sedan vitkålsblandningen (forma den gärna lika fyrkantig som brödet du just stekt). När du stekt på ena sidan så vänder du och steker på andra sidan. Lägg på ost så det hinner smälta.

Lägg upp din vitkålstoast på ena brödet och toppa med majonnäs och ketchup/sriracha. Vi älskar Srirachamajjo här hemma, så det hade jag blandat denna gång. Lägg på den andra smörstekta brödskivan och servera direkt.

Enkelt och riktigt gott vegetariskt alternativ på toast. Nästan så jag längtar lite till Seoul för att få prova denna live på gatan!

Korea street toast
Korea street toast
Min snygga toast mot min snygga gula vägg – I love it!
Korea street toast
Min fantastiska dotter Saga fick komma med på bild :)


Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar