Kycklingpasta med grönkål och valnötter

-

Idag blev det en använd-vad-som-finns-hemma-middag och det resulterade i en kycklingpasta med grönkål och valnötter. En riktigt god pasta om jag får säga det själv!

Jag hade kycklinginnerfilér tinade sedan igår som jag var tvungen att göra av med. Sen funkar ju alltid pasta. Så det var utgångspunkten.

Valfri pasta för fyra personer
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5-6 färska champinjoner
Ca 10 kycklinginnerfiléer
Grönkål
1,5 dl creme fraiche
1 burk tomatsås som brukar finnas i pizzadegsförpackningarna (vi kör alltid pizza bianco och får alltså en burk tomatsås över. De brukar jag spara till sådant här)
1 valfri stor bit ädelost (om ni gillar det – ta mer, om ni är tveksamma – ta mindre)
Salt och peppar
Valnötter eller andra nötter som ni gillar

Sätt igång en pastakastrull och hacka lök samt vitlök. Lägg löken i en stekpanna och börja fräs på svag värme. Skär champinjoner i skivor och lägg ner i stekpannan. Putsa kycklinginnerfiléerna och skär i munstora bitar. Höj värmen på stekpannan och putta lök samt svamp ut åt kanterna. Lägg ner kycklingen och låt fräsa så den får en yta.

Kycklingpasta med grönkål och valnötter

Fyll på med grönkålsbitar och låt dem svettas en kort stund. Fyll på med creme fraiche och tomatsås och låt puttra tills pastan är klar. Lägg också ner valfri mängd ädelost och låt smälta ner. Häll av pastan och lägg sedan pastan i stekpannan. Blanda runt så pastan täcks av den goda pastasåsen. Smaksätt med salt och peppar samt toppa med valnötter.

Kycklingpasta med grönkål och valnötter
Kycklingpasta med grönkål och valnötter


Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar