Asiatisk potatisråraka med stekt ägg

-

En otroligt svensk rätt men ändå med asiatiska smaker kommer här. Alla har väl provat rårakor med stekt fläsk och lingonsylt, men har ni smakat denna asiatisk potatisråraka med stekt ägg?

Jag testade och vi gillade rätten väldigt mycket så vi kommer att laga den igen. Receptet har jag som vanligt under 2022 hittat hos Jennie Walldén och hennes instagram. Vilken inspirationskälla!

900 g potatis
1 klyfta vitlök
200 g färska champinjoner
2 msk soja
2 msk mirin eller 1 msk ljus sirap
4 ägg

Majonnäs
Sriracha

Valfri garnering, jag valde:
Tunt skivad morot
Salladslök
Rostade sesamfrön
Plockad grönkål

Börja med Srirachamajonnäsen. Blanda ihop och smaka av så du får lagom hetta. Ställ åt sidan.

Skala och grovriv din potatis. Hacka vitlöken och blanda ihop i en bunke. Ta fram en stekpanna (jag har en lite mindre gjutjärnspanna som blev perfekt i storlek) och stek rårakan. Först på ena sidan och sen den andra – hyfsat enkelt att vända den ifall du lägger en tallrik på stekpannan, vänder och låter rårakan glida ner i stekpannan igen.

Asiatisk potatisråraka med stekt ägg

När den är klar på båda sidor, lägg över på en tallrik och strö över plockad grönkål (eller om du väljer att steka grönkålen tillsammans med svampen, det är valfritt).

Asiatisk potatisråraka med stekt ägg

Skiva din svamp och låt steka i stekpannan. Häll över soja och mirin/ljus sirap och flytta dem sedan till din råraka. Fortsätt att steka dina ägg på den ena sidan. Flytta över till rårakan och lägg sedan på valfritt garnering samt srirachamajonnäs. Servera asiatisk potatisråraka med stekt ägg direkt.

Asiatisk potatisråraka med stekt ägg
Asiatisk potatisråraka med stekt ägg
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar