I helgen var vi till Trillevallen i Jämtland för att åka skidor. När vi kom hem sen eftermiddag så ville jag ha god mat ganska snabbt. Jag hade varit förutseende och tinat lax under dagen, så att fixa goda asiatiska laxwraps var en enkel match.
Några få handlag bara, så har du en middagen i handen. Ca 2-3 wraps:
Ca 200 g lax i tärningar (finns att köpa färdiga tärningar i frysdisken)
1-2 blad grönkål
rapsolja att steka i
0,5 dl färdig teriyaki-sås
5 cm gurka
2 salladslökar
60 g färsk spenat
1 burk böngroddar
2-3 vetetortillas
2-3 msk majonnäs
Sriracha
Rostade sesamfrön
Börja med din Srirachamajonnäs. Mät upp majonnäs i en skål och ta i valfri mängd Sriracha. Blanda och smaka av. Ställ åt sidan.
Förbered gurka i tunna skivor, hackad salladslök och avrunna böngroddar.
Dela laxen i tärningar utan skinn och ta fram en stekpanna. Värm tillsammans med olja och lägg ner laxen så den får steka. Lägg också i plockad grönkål så den får steka med.
Lägg upp en vetetortilla på en tallrik och lägg först på den stekta laxen. Fortsätt med grönsaker och toppa till sist med Sriracha-majonnäs och rostade sesamfrön. Vik ihop dina tortillas till asiatiska laxwraps och servera genast.
Ok, inte jordens snyggaste bilder, men vi var hungriga efter en dag i backen och jag iddes inte styla bilderna mer än så här.