Asiatiska laxwraps

-

I helgen var vi till Trillevallen i Jämtland för att åka skidor. När vi kom hem sen eftermiddag så ville jag ha god mat ganska snabbt. Jag hade varit förutseende och tinat lax under dagen, så att fixa goda asiatiska laxwraps var en enkel match.

Några få handlag bara, så har du en middagen i handen. Ca 2-3 wraps:

Ca 200 g lax i tärningar (finns att köpa färdiga tärningar i frysdisken)
1-2 blad grönkål
rapsolja att steka i
0,5 dl färdig teriyaki-sås
5 cm gurka
2 salladslökar
60 g färsk spenat
1 burk böngroddar
2-3 vetetortillas
2-3 msk majonnäs
Sriracha
Rostade sesamfrön

Börja med din Srirachamajonnäs. Mät upp majonnäs i en skål och ta i valfri mängd Sriracha. Blanda och smaka av. Ställ åt sidan.

Förbered gurka i tunna skivor, hackad salladslök och avrunna böngroddar.

Dela laxen i tärningar utan skinn och ta fram en stekpanna. Värm tillsammans med olja och lägg ner laxen så den får steka. Lägg också i plockad grönkål så den får steka med.

Asiatiska laxwraps
Asiatiska laxwraps

Lägg upp en vetetortilla på en tallrik och lägg först på den stekta laxen. Fortsätt med grönsaker och toppa till sist med Sriracha-majonnäs och rostade sesamfrön. Vik ihop dina tortillas till asiatiska laxwraps och servera genast.

Asiatiska laxwraps
Asiatiska laxwraps

Ok, inte jordens snyggaste bilder, men vi var hungriga efter en dag i backen och jag iddes inte styla bilderna mer än så här.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar