Februari 2022

-

Fettisdag 2022 och jag gissar att ni har fullt upp att äta så många semlor som möjligt idag. Så jag lägger mitt krut på en månadssammanfattning istället, då februari 2022 tagit slut. Månaderna går fort just nu, men det är å andra sidan otroligt skönt med ljusare dagar och varmare väder! I like!

Men en tillbakablick på förra månaden i min blogg – vad visade den? Det var faktiskt ett sent inlägg, postat så sent som 20:e februari, som drog in vinstpengen den här gången. Jag såg Sveriges Mästerkock och någon dag senare så gjorde jag och Saga Mästerkockens franska löksoppa. Otroligt gott med en relativt enkel löksoppa, bara man ger den tid!

Mästerkockens franska löksoppa

Förutom månadens vinnare så brukar jag påminna om några andra goda rätter som jag också publicerat under februari 2022. Rätter som ni kanske missat men som är värda en andra chans.

Först ut är Chapche med sötpotatisnudlar. En koreansk nudelrätt som är både snygg och väldigt god! Jag har följt Jennie Walldéns instagram under 2022 och hittat många goda rätter samt tack vare henne upptäckt ett gäng nya nudelsorter. Så roligt och jag är väldigt sugen att en dag besöka Korea på riktigt!

Chapche med sötpotatisnudlar

Jennie har på samma sätt tipsat om dessa smakrika knarkägg. Helt enkelt kokade ägg som du skalar och som sedan får ligga i en sojalag och få god smak. Att äta som de är eller som komplement till en annan god asiatisk middag.

Koreanska knarkägg

En annan god, lite lyxigare, vardagsmiddag som jag vill tipsa om. Mina tortelloni med sockerstekta tomater och ugnsbakad lax. Så gott med sockerstekta tomater! Och jag kan bara drömma om hur goda de kommer att bli med svenska sommartomater som smakar så mycket mera.

Tortelloni med sockerstekta tomater och lax

Ännu en god och lite lyxigare middag, fast precis som tortellonis är väldigt enkelt, är min Pizza Bianco med rödbetor och chèvre. Fredagsmiddag tillsammans med ett gott glas på sidan kanske?

Pizza Bianco med rödbetor och chevre

Till slut också månadens godaste drink. En Aperol Sour som var både frisk och väldigt god. Jag gillar dessutom då de har ett tjockt skum, känns lyxigt på något sätt. Testa den enkla drinken när du är sugen på något gott nästa gång.

Aperol Sour som fredagsdrink

Det var allt för februari 2022, nu blickar vi fram emot mars och ännu mera vår! Jag hoppas att ni tack vare min blogg ska våga laga mera mat hemma – många goda rätter är verkligen inte svåra bara ni har rätt grejor hemma. Våga försöka!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar