Kladdkakemuffins med marshmallows

-

Saga berättade bestämt häromdagen att Silviakakorna med brynt smör minsann var slut och hon var sugen på fika. Jag frågade om det var just Silviakaka hon ville ha, eller bara gott fika? Gott fika, men gääärna Silviakaka. Nåväl, det tog ett par dagar innan jag hade tid att baka och då blev det istället goda kladdkakemuffins med marshmallows. De fick också mycket väl godkänt!

Receptet hittade jag inne hos Fannie men jag hade bara vanligt strösocker hemma. Det fungerar lika bra!

200g smör
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
6-12 st marshmallows (jag klippte mina på hälften så det räckte med 6 st)
Ev mörka chokladknappar

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och dra den sedan åt sidan.

Blanda ner socker och vaniljsocker i det smälta smöret. Blanda sedan ner ett ägg i taget. Fortsätt med vetemjöl, kakao och salt. Blanda till en jämn smet utan att vispa.

Placera ut 12 stycken muffinsformar i en muffinsplåt eller direkt på en vanlig plåt. Fördela smeten jämnt i formarna (lämna åtminstone 1/2 cm upp till kanten) och grädda dina kladdkakemuffins mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Tag ut från ugnen och tryck ner en marshmallow i varje form. Grädda ca 3-4 minuter till, håll koll så att ytan på marshmallowsen inte blir bränd, tag sedan ut muffinsen.

Nu har dina marshmallows stigit i muffinsarna, men de sjunker ner då kakan svalnar. Strö ev över mörka chokladknappar och låt muffinsen svalna. Servera som de är eller kanske med vispad grädde och jordgubbar på sidan. Fungerar utmärkt som midsommarfika eller efterrätt.

Kladdkakemuffins med marshmallows
Kladdkakemuffins med marshmallows

Om du vill ha en annan smaksättning på dina kladdkakemuffins, så har jag mitt arkiv här.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera