Udonnudlar med blomkål och zucchini

-

När jag var och handlade häromdagen så hittade jag Udonnudlar igen. Magen meddelade genast att handen skulle ta ett paket och lägga i korgen. Och så blev det. De udonnudlar jag gjorde i början av året var nämligen såå goda! I helgen var det så dags att laga och jag tog lite av vad jag hade hemma. Udonnudlar med blomkål och zucchini för två-tre personer stod snart på bordet.

400 g Udonnudlar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/3 blomkål i små buketter
1/2 zucchini
2 nävar färsk spenat
Ca 1,25 dl grädde
1 msk sriracha
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 äggula per person, till de som vill ha
Ev rostade sesamfrön som topping

Sätt igång en kastrull för att koka Udonnudlar. Hacka vitlöksklyftor, dela blomkålen i små buketter och skiva zucchini. Fräs i en stekpanna med smör. Låt fräsa ett par minuter och fyll sedan på med grädde och sriracha. Smaka av med soja och sesamolja.

Udonnudlar med blomkål och zucchini
Udonnudlar med blomkål och zucchini

Nudlarna ska bara koka i ett par minuter, så häll av dem när de är klara och spola i kallt vatten så kokningen stannar av. När såsen i stekpannan har puttrat ett par minuter, så häll ner nudlarna och rör om. Låt nudlarna bli varma igen och då är maten klar att servera.

Lägg upp i en snygg skål, garnera med rostade sesamfrön och lägg en äggula på toppen. Äggulan är valfri men jag tycker att den bidrar till god krämighet i rätten.

Udonnudlar med blomkål och zucchini
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar