När jag var och handlade häromdagen så hittade jag Udonnudlar igen. Magen meddelade genast att handen skulle ta ett paket och lägga i korgen. Och så blev det. De udonnudlar jag gjorde i början av året var nämligen såå goda! I helgen var det så dags att laga och jag tog lite av vad jag hade hemma. Udonnudlar med blomkål och zucchini för två-tre personer stod snart på bordet.
400 g Udonnudlar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/3 blomkål i små buketter
1/2 zucchini
2 nävar färsk spenat
Ca 1,25 dl grädde
1 msk sriracha
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 äggula per person, till de som vill ha
Ev rostade sesamfrön som topping
Sätt igång en kastrull för att koka Udonnudlar. Hacka vitlöksklyftor, dela blomkålen i små buketter och skiva zucchini. Fräs i en stekpanna med smör. Låt fräsa ett par minuter och fyll sedan på med grädde och sriracha. Smaka av med soja och sesamolja.


Nudlarna ska bara koka i ett par minuter, så häll av dem när de är klara och spola i kallt vatten så kokningen stannar av. När såsen i stekpannan har puttrat ett par minuter, så häll ner nudlarna och rör om. Låt nudlarna bli varma igen och då är maten klar att servera.
Lägg upp i en snygg skål, garnera med rostade sesamfrön och lägg en äggula på toppen. Äggulan är valfri men jag tycker att den bidrar till god krämighet i rätten.
