Vätskeersättning under varma dagar

-

Värmen har kommit till hela Sverige med besked under midsommarhelgen! Såå skönt men också så viktigt att komma ihåg att dricka vatten. Det är lätt att gå soppatorsk på vatten då det är så här varmt både dagtid och kvällstid. Ibland räcker det inte med bara vatten, utan det krävs vätskeersättning under varma dagar.

Tänk framför allt på våra barn som inte själva tänker på vatten. Låt det alltid stå framme, så det är enkelt att ta för sig. Ställ också fram vätskerika grönsaker och frukter, tänker framför allt på gurka och vattenmelon.

Denna vätskeersättning har jag hittat på 1177.se men smaksatt med citron. Jag gillar när det är någon smak på vätskeersättningen, men det går att lägga i valfria grönsaker eller frukter. Jordgubbar eller hallon är väldigt gott!

1 liter vatten
6 tsk strösocker
1/2 tsk salt
Ev 1 citron

Koka upp vatten och häll 1/2 liter i en bunke. Tillsätt socker och salt – vispa så det löses upp i vattnet. Nu brukar jag hälla i resterande 1/2 liter kallt vatten. Det blir genast ljummet och med ett gäng isbitar så blir det god vätskeersättning snabbt.

Smaksätt med citron, jordgubbar, hallon eller annat ni gillar. Ta hand om er, nära och kära i värmen!

Vätskeersättning under varma dagar
Vätskeersättning under varma dagar
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Banana sour som fredagsdrink

Honungskyckling med gochujang

Populära kategorier

Lämna ett svar