Somrig Philadelphiadipp med rom och gräslök

-

Åh, jag måste få berätta om somrig Philadelphiadipp med rom och gräslök vi smaskade på i midsommarhelgen. Enkelt men ändå otroligt gott! Snyggt också att lägga upp allt på ett stort fat och sen skopa i sig valfri mängd dipp på varje chipsbit.

Passar utmärkt att ställa mitt på bordet och ha som tilltugg till ett glas rosévin, bubbel eller en läskande cider. Jag ser framför mig flera semesterdagar med balkonghäng, Philadelphiadipp och ett glas kallt rosévin. Det är väl sommar?

1 paket Philadelphiaost 200g, jag valde vitlök&örter men det är valfritt
1 dl creme fraiche
1 röd lök
1 burk Tångkaviar (för vegetarisk dipp) eller Stenbitsrom
Gräslök
Salt & Peppar

Valfria chips, denna gång hade jag Parmesan & Tryffel från Bjäre chips

Ta fram en bunke och häll ner hela asken Philadelphiaost. Tillsätt creme fraiche och rör blandningen slät. Ta fram ett snyggt fat och lägg upp osten som en limpa på mitten.

Somrig Philadelphiadipp
Somrig Philadelphiadipp

Lägg på ett lager valfri rom, jag hade tångkaviar (tångrom) då den är lika god och bättre för miljön. Finhacka en röd lök och strö ut ovanpå din rom. Avsluta med klippt gräslök och salt & peppar.

Sprid ut chips runt om och ställ ditt fina fat mitt på bordet.

Somrig Philadelphiadipp
Somrig Philadelphiadipp
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar