Äppelkaka på äpplets dag

-

Igår var det en ny temadag så då passade jag på att baka en äppelkaka på äpplets dag. En ganska enkel äppelkaka men som var väldigt god! Lite segmjuk i konsistensen passade väldigt fint med vispad grädde.

250 g smör
4 dl strösocker
3 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2-3 skivade äpplen
Kanel
Pärlsocker eller strösocker

Sätt ugnen på 175 grader. Mät upp och smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner sockret och äggen. Vänd ner mjöl och vaniljsocker i smeten. Bred ut smeten i en långpanna (ca 25 x 30 cm) klädd med bakplåtspapper.

Skiva äpplena i tunna skivor (och ta bort kärnhuset) och tryck ner dem i smeten i ett snyggt mönster. Strö över kanel och (pärl)socker. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter tills kakan fått fin färg.

Låt svalna och skär i rutor. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås. 

Äppelkaka på äpplets dag
Äppelkaka på äpplets dag
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera