Kantarellpasta med Västerbottensost

-

Då jag sprang förbi Stortorget häromdagen, så var det marknad. Jag hittade färska kantareller och slog till på 500g. Egentligen borde jag har köpt mera, men men. Det får bli nästa gång! Halva satsen svamp landade sedan i en kantarellpasta med Västerbottensost. Gott gott!

Ca 10 cm purjolök
1 stor vitlöksklyfta
Ca 250 g färsk svamp som fått förvälla
Ca 1 dl grädde
Ca 1 dl creme fraiche
Salt & Peppar
Rosmarin, Timjan eller annan krydda du gillar
Västerbottensost

Valfri pasta

Sätt igång en pastakastrull och även en stekpanna. Ta i ganska mycket smör och låt smälta. Skär purjolök i skivor och lägg ner i stekpannan. Finhacka en vitlök och lägg ner i samma panna och lägg sedan ner de förvällda kantarellerna.

Låt fräsa några minuter och häll sedan ner grädde och creme fraiche. Låt koka ihop och smaka av din pastasås med salt, peppar och gärna någon valfri krydda.

När pastan är klar, häll av pastavattnet och häll ner pastan i stekpannan. Vänd runt och stäng av plattan. Riv Västerbottensost över hela härligheten och din middag är klar! Mums!

Kantarellpasta med Västerbottensost
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar