Då jag sprang förbi Stortorget häromdagen, så var det marknad. Jag hittade färska kantareller och slog till på 500g. Egentligen borde jag har köpt mera, men men. Det får bli nästa gång! Halva satsen svamp landade sedan i en kantarellpasta med Västerbottensost. Gott gott!
Ca 10 cm purjolök
1 stor vitlöksklyfta
Ca 250 g färsk svamp som fått förvälla
Ca 1 dl grädde
Ca 1 dl creme fraiche
Salt & Peppar
Rosmarin, Timjan eller annan krydda du gillar
Västerbottensost
Valfri pasta
Sätt igång en pastakastrull och även en stekpanna. Ta i ganska mycket smör och låt smälta. Skär purjolök i skivor och lägg ner i stekpannan. Finhacka en vitlök och lägg ner i samma panna och lägg sedan ner de förvällda kantarellerna.
Låt fräsa några minuter och häll sedan ner grädde och creme fraiche. Låt koka ihop och smaka av din pastasås med salt, peppar och gärna någon valfri krydda.
När pastan är klar, häll av pastavattnet och häll ner pastan i stekpannan. Vänd runt och stäng av plattan. Riv Västerbottensost över hela härligheten och din middag är klar! Mums!