Krusbärsmarmelad med ingefära

-

Vi bor så härligt på Frösön, det som jag även kallar för Skärgår’n! Vi bor intill vattnet i en bostadsrättsförening som sköter huset tillsammans. Vi har alltså en fin trädgård som vi bara behöver sköta om 1/7-del av tiden, då vi är sju lägenheter. I denna trädgård så har även en krusbärsbuske valt att rota sig och efter att ha plockat min ranson så kokade jag krusbärsmarmelad med ingefära.

En riktigt god marmelad som vi festade på till söndagsfrukosten. Att göra rostade mackor med smör, ost och en god hemmagjord marmelad är lyx. Helst när krusbären är närproducerade i vår egen trädgård.

400g krusbär
200g syltsocker
0,5 tsk mortlad kardemumma
1 msk färsk ingefära

Börja med att ”snoppa” dina krusbär, dvs ta bort de torra blombladen på ena sidan och skär av ev fäste på andra sidan. Skölj av dina krusbär och ta fram en kastrull. Dela krusbären i två eller fyra delar och lägg över i kastrullen.

Starta ugnen på 100 grader och ställ in rena glasburkar på sterilisering.

Fyll på med hälften syltsocker och sätt kastullen på plattan. Småputtra krusbärsmarmeladen tillsammans med nymortlad kardemumma tills krusbären kokat sönder, ca 10-15 min. Rör om då och då.

När marmeladen kokat ihop, ställ kastrullen på sidan och lägg ner ca 1 msk finriven färsk ingefära. Ta ut burkar ur ugnen och skeda ner marmeladen i de varma glasburkarna. Sätt på plast och vänd burken upp och ner för att svalna.

Använd din krusbärsmarmelad med ingefära som morgonmarmelad på din rostade macka eller som god marmelad på kvällens ostbricka.

Krusbärsmarmelad med ingefära
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar