Fried rice med majs och kyckling

-

Fried rice med majs och kyckling lagade jag häromdagen då jag hade överblivet ris kvar i kylskåpet. En enkel och väldigt god middag men jag glömmer bort att den finns i perioder. I veckan gjorde jag en laddning fried rice och smaksatte med majs och grillad kyckling. En uppskattad middag här hemma.

Också väldigt enkel att göra vegetarisk ifall ni hellre vill det. Byt ut kycklingen mot tofu – det blir minst lika gott!

Ca 3 dl ris
1 liten rödlök
Ca 200 g vitkål
1 paprika
Ca 0,5 grillad kyckling (rensad och delad i munsbitar)
1 liten burk majskorn
Olja
4 ägg
Ev Chilirostade sesamfrön
Ev Chiliflakes om någon vill ha det lite starkare

Sojasås:
Ca 2 msk riven ingefära
0,75 dl japansk soja
3 msk ostronsås
1 msk sesamolja
0,5 msk vinäger

Till servering:
Creme fraiche
Sweet chilisås
Jordnötter

Börja med sojasåsen. Blanda ihop och ställ åt sidan.

Strimla vitkål och paprika, tunna skivor lök (spara lite lök till garnering) och häll av vätskan från majsen. Ta fram en stekpanna och häll i olja. Fräs vitkål, paprika, lök och majs 3-4 minuter. Häll ner munsbitar av grillad kyckling samt riset och låt fräsa lite till.

Häll på sojasåsen och rör runt. Gör en grop i risblandningen och knäck ett ägg. Rör sönder äggulan och låt stelna en aning innan du rör ihop med risblandningen. Fortsätt med fler ägg på samma sätt.

Toppa med skivad lök, chilirostade sesamfrön och ev chiliflakes. Ställ fram på bordet och servera din fried rice med majs och kyckling tillsammans med creme fraiche och sweet chilisås. Även gott med lite jordnötter på toppen för att få lite crunch när man tuggar.

Fried rice med majs och kyckling
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar