Ibland tar middagsidéerna bara slut. Och jag slutar jobbet sen eftermiddag och vet inte vad vi ska äta eller vad jag ska blogga om samma dag. Så var det idag när jag svängde in i min närmaste butik för att leta inspiration. Det slutade med vegetariska burgare och även coleslaw på sidan. Det blev alltså riktigt gott fastän jag inte hade någon idé då jag klev in i butiken.
Coleslaw
Ca 300 g fint riven vitkål (bäst med mandolin)
1 tsk salt
1 tsk vinäger
1 morot
0,5 rödlök
1 dl grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
1-2 tsk senap
Citronsaft
Peppar
Börja med coleslaw. Riv vitkål tunt på en mandolin ner i en stor bunke. Blanda med salt och vinäger och rör om. Hyvla även rödlöken tunt ner i samma bunke och grovriv din morot. Blanda runt.
Ta fram en ny skål och blanda grekisk yoghurt, majonnäs och senap. Smaksätt med citronsaft och peppar. Häll majonnässmeten över vitkålen och blanda runt. Ställ åt sidan.
Vegetariska burgare
Vegetariska burgare (denna gång färdiga vegetariska burgare från Hälsans Kök)
Hamburgerbröd
Sallad
Någon ost som får smälta på den varma burgaren
Färska tomater
Tryffelmajonnäs
Ketchup
Rostad lök
Stek dina burgare och ge även brödens snittytor några sekunder i stekpannan. Lägg på valfria pålägg och servera tillsammans med din coleslaw. Kanske som fredagsmiddag denna vecka?