November 2022 och årets adventskalendrar

-

Första december och julmånaden har startat! Vi smygstartade då första advent var i söndags men från och med idag är det på riktigt julmånad. Det är mycket som händer för oss då vi kommer att få vår efterlängtade nyckel till vår fjällägenhet men mer om det längre fram. Först en tillbakablick men också en framåtblick. Jag tänkte nämligen på november 2022 och årets adventskalendrar.

Vi börjar med tillbakablicken för november månad. Det inlägg som fick klart flest visningar under månaden var Kladdiga kladdkakemuffins. En kaka som är otroligt god och som vi alla borde ha redo i frysen. Ta fram dem strax innan gästerna kommer och du har godsaker att bjuda på. De är nämligen godast lite halvfrusna. Gärna med en klick lättvispad grädde och någon god frukt eller bär. Mums!

Kladdkakemuffins

Andra goda inlägg från November 2022

Annat gott som jag vill tipsa om från månaden som precis är slut är bland annat otroligt goda Thaicos inspirerad från Jinx Foodtruck i Göteborg. Äts ungefär som tacos i tortillabröd, men såå mycket godare!

Thaicos till middag

Även Rårakor med Västerbottensost måste ni testa. Så enkelt och så gott! Visst är det perfekt?

Rårakor med Västerbottensost

Sen vill jag även prata om min goda Balsamicosås med rostad vitlök. En sås jag kokade ihop till vår älgentrecote men som går utmärkt att äta till annat gott kött såklart.

Balsamicosås med rostad vitlök

Även helgens efterrätt var något utöver det vanliga. En Saffranscheesecake i portionsglas. Yummie helt enkelt!

Saffranscheesecake i portionsglas

Även Sagas Hot Applepie drink var supergod och snyggt presenterad. Hon är duktig hon, min tös!

Hot Applepie drink

Årets julkalendrar

Jag gillar inte att köpa grejor bara för köpandets skull, utan ska jag köpa något så ska det vara bra. Jag har genom alla år tjejerna växt upp valt bort billiga chokladkalendrar, helt enkelt för att det inte kan vara bra choklad när de kostar 10kr?

Istället köper jag det jag vill ha, även om det är dyrt. Saga fick just en dyr kalender, men hon fick den kalender hon verkligen ville ha och som kändes som bra produkter. En skönhetskalender från Indy Beauty, som Therese Lindgren startat men inte äger längre. Det känns som bra produkter som jag gärna vill att Saga ska använda.

Detta år blev det en lakritskalender från Johan Bylow till mig och ikväll öppnade jag första luckan. Så god lakrits!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar