Vi åt en så himla god sås i helgen! Jag hade tagit fram en älgentrecote från frysen för att ha som lyxig lördagsmiddag. Till entrecoten så gjorde jag rostade rotfrukter och en balsamicosås med rostad vitlök. Så gott så jag (nästan) ville slicka tallriken.
De rostade vitlökarna fick jag enkelt till genom att lägga tre klyftor på samma plåt som rotsakerna. Vitlöksklyftorna var rostade lagom till att såsen var redo att smaksättas. Lova mig att ni lagar denna sås nästa gång ni har ett gott kött på er tallrik!
0,5 rödlök
2 dl vatten
3 dl grädde
2 msk kalvfond
1 msk vit balsamvinäger
3 rostade vitlöksklyftor
Ev några droppar tryffelolja
Salt & Peppar
Finhacka rödlöken och fräs den i smör ett par minuter i en kastrull. Fyll på med vatten, grädde och kalvfond. Låt koka upp och smaksätt sedan med vit balsamvinäger, mosade rostade vitlöksklyftor och några droppar tryffelolja. Salt och peppar förstås.