Saffranscheesecake i portionsglas

-

Gårdagens fina efterrätt kommer här. En saffranscheesecake i portionsglas som vi festade på framför lördagens På Spåret (det brukar vara fredagens nöje men just denna vecka flyttad till lördagen). Jag tycker att det är så praktiskt att servera efterrätt i portionsglas. Inget kladd utan ät efterrätten med en sked tills det är slut.

Receptet har jag hittat hos Alma på Instagram och bara kopierat. Ett roligt och framför allt gott konto att följa!

För fyra personer

2 dl grädde
0,5 g saffran (1 förp)
0,5 dl florsocker
150 g vit choklad
200 g cream cheese (Philadelphiaost eller liknande)

15 pepparkakor
25 g smält smör (eller direkt från Smör & Rapsolja-flaskan)
Frysta lingon
Ev citronmeliss

Värm grädde och saffran i en kastrull, men det får inte koka. Ta plattan från värmen och blanda ner både vit choklad och florsocker. Ställ åt sidan för att svalna en aning.

Förbered pepparkakssmulet. Mosa pepparkakor lite slarvigt i en mortel och blanda med smält smör.

Ta fram din kastrull med saffransgrädde och blanda ner cream cheese. Vispa med elvispen så du får sönder alla klumpar.

När det närmar sig servering. Börja med pepparkakssmulet. Fördela i snygga glas (spara ev lite till mitten eller till toppen) och skeda på saffranscheesecakesmet ovanpå. Toppa med frusna lingon och ev citronmeliss.

Njut av en god saffranscheesecake i portionsglas – kanske vill du spara receptet till julaftonskvällen? Så gott var det!

Saffranscheesecake i portionsglas
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar