Vår fredagsmiddag som går att äta alla dagar som man enkelt vill få lite lyxigare. Vardagslyx är underskattad och varför inte en god pizzabit på en tisdag? Jag svängde ihop portionspizza med Taleggio och broccoli vilket var jättegott!
Portionspizzabitar från Pop
Creme fraiche
Skinka/kyckling som smörgåspålägg
Färska champinjoner
Taleggio-ost
Broccoli
Karamelliserad lök
Oregano
Riven ost
Sätt igång ugnen på 200 grader och sätt in plåten. Förbered pålägg till din pizza. Skär skinka i strimlor, skiva champinjoner i smala skivor och riv ost.
Ta ut plåten när den är varm och lägg på portionspizzorna. Sätt in dem i ugnen ca fem min, så de får en lite hårdare yta på toppen. Ta ut och vänd på pizzabottnarna.
Bred creme fraiche på bottnarna och lägg på pålägg. Skinka-strimlor, skivade champinjoner, Taleggio-ost, broccoli, karamelliserad lök, oregano och mera riven ost. Sätt in i ugnen till du får en gräddad yta.
Ta ut och servera tillsammans med något gott i glasen. Perfekt fredagsmiddag – men som sagt – vardagslyx är underskattat!