Spenatvåfflor med salt topping

-

Nästa lördag, den 25:e mars, så är det våffeldagen. Temadagarna bara byter av varandra, men det är så goda rätter och bakverk, så jag vill påminna om dem också. Fastän vanliga söta våfflor är väldigt goda så kan det vara gott med omväxling. Jag lagade spenatvåfflor med salt topping till middag häromdagen, men sparade lite av smeten så alla kunde få en söt våffla som efterrätt.

Det här receptet blir ca 8-10 våfflor, lagom för 3-4 personer.

100 g smör
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
ev 2 msk vetekli
5-6 frusna spenatklumpar

Till servering:
Creme fraiche eller Smetana
Tångrom eller Rom
Hackad rödlök
Dill

Börja med att smälta smöret och låt det svalna. Ta också fram spenatklumparna så de hinner tina.

Rör ihop vetemjöl, salt och bakpulver och rör ihop det med hälften av mjölken. När allt mjöl löst sig, så häll på resten av mjölken, ägg, det avsvalnade smöret och den tinade spenaten. Jag hällde dessutom i ett par msk vetekli för att höja fiberinnehållet, en lärdom från min mamma, och enligt mig så ska det vara vetekli i både tunnpannkakor och våfflor.

Sätt igång våffeljärnet och ta lite smör innan den första våfflan. Det räcker sedan för alla våfflor, då det är ganska mycket smör i smeten. Grädda dina våfflor och ställ fram på bordet.

Servera med creme fraiche eller smetana, tångrom eller rom, hackad rödlök och dill på toppen. Riktigt gott och lite mera mat än vanliga söta våfflor.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar