Enkel fredagspasta med Cantadou

-

En av mina grundstommar i matlagning är nog ändå pasta i någon form. Det går alltid att göra en god pastasås på få ingredienser och sen blanda den med kokt pasta. Lite som att ”koka soppa på en spik” fast pasta och pastasås. Häromdagen var jag i min butik och hittade både färsk Fettuccine-pasta och ett paket rökt kyckling i kort-datum-hyllan. Jag visste att jag hade en ask färskost hemma och middagsplanerna var därmed spikade. En enkel fredagspasta med Cantadou kommer här.

När jag skulle laga middagen så skannade jag också av kylskåpet och hittade några färska champinjoner och även en halv burk tacosås som var kvar sedan förra veckans taco-middag. Alltid bra att rensa lite öppnade burkar så de inte hinner bli gamla.

Med färsk pasta känns alltid lite lyxigare, så därför får rätten heta fredagspasta. Såklart funkar det lika bra med torr pasta och såklart funkar pastan vilken annan dag i veckan som helst.

1 gul lök
1 gul paprika
Olja att steka i
4-8 skivor rökt kyckling eller skinka (uteslut för vegetarisk middag)
4-5 färska champinjoner
1 ask Cantadou färskost Vitlök & Örter 140g
0,5-1 dl grädde
0,5-1 burk taco-sås som råkade finnas kvar
Ev 1 msk Vegonade Italy
Ev salt & peppar

Färsk pasta

Sätt igång en kastrull med pastavatten och ta fram en stekpanna. Hacka löken och paprikan i mindre bitar och lägg ner för att fräsa ett par minuter i stekpannan. Dela dina kycklingskivor i mindre fyrkanter och skiva dina champinjoner. Lägg ner tillsammans med löken och låt fräsa ett par minuter till.

Häll ner grädde och Cantadou-färskosten. Rör runt försiktigt och låt osten smälta. Smaksätt din pastarätt med Vegonade och ifall du har lite tacosås. Eventuellt salt och peppar.

Häll av pastan och blanda ner den i såsen i stekpannan. Vänd runt försiktigt så du får sås runt all pasta. Häll gärna upp din laddning enkel fredagspasta med Cantadou på ett snyggt fat och toppa med riven parmesan. Ställ fram på bordet och låt familjen eller gästerna hugga in.

Fredagspasta med Cantadou

Fredagspasta med Cantadou
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar