Baconröra som chipsdipp

-

Jag gillar att variera mina chipsdipp då och då. Ibland vill jag ha något mera matigt i min dipp, så det mättar lite mera. Den här gången fick jag inspiration av Jenny men ändrade lite efter min egen smak.

1 paket svenskt bacon (det går att använda vegetariskt bacon också)
2 dl smetana
1 rödlök
1 dl västerbottensost
Timjan
Svartpeppar
Ev någon grill- eller chilikrydda

Skiva baconet i tunna skivor och stek knaprigt i stekpannan. Lägg ur det stekta baconet på hushållspapper för att rinna av. Det här kan du göra en lång stund i förväg också.

Knaperstekt bacon

Ta fram en snygg skål för att kunna servera ifrån. Blanda smetana, finhackad rödlök, riven Västerbottensost i skålen och tillsätt det stekta baconet. Smaksätt ytterligare med timjan och svartpeppar, gärna någon grill- eller chilikrydda för att få ännu mera smak på röran.

Servera din baconröra som chipsdipp när som helst under året. Min sambos första reaktion var att röran andades sommar. Något bubbel eller ett glas rose på sidan.

Baconröra som chipsdipp
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar