Chokladcookies med marshmallows

-

Cookies är en kaka som gått varm här hemma med jämna mellanrum. Både Saga och Alva har gjort sina försök att få till kakor som både liknar och smakar som de man kan köpa på caféer. Sagas senaste goda försök var Cream Cheese Cookies i slutet av februari. Jag kände att jag ville prova och baka därför Chokladcookies med marshmallows.

De blev inte heller helt perfekta i utseende, men galet goda! Så testa de här när du behöver en god kaka lättillgängligt. Ifall du hunnit frysa in dem så är de platta och tinar på ett kick. Ett recept för ca 30 cookies.

120 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker + extra att rulla bollarna i
2 ägg
2 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1,5 dl kakao
Ca 2 dl minimarshmallows
Ca 100 g hackad choklad alt chokladknappar

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Blanda rumsvarmt smör och socker i en bunke och blanda sedan ner ägg, sirap och vaniljsocker i smörsmeten.

Rör ihop vetemjöl, bikarbonat och kakao i en annan bunke och blanda sedan ner det i smörsmeten tillsammans med marshmallows och hackad choklad. Blanda ihop till en smidig deg och dela upp i 30 lika stora delar.

Rulla bollar av din deg och rulla bollarna i socker innan du lägger dem på plåten. Jag valde att platta till mina bollar innan gräddning, men jag vet inte om det spelar någon roll? Tänk på att de flyter ut, så håll avstånd. Grädda ca 10 min.

Ta ut dina chokladcookies med marschmallows och servera dem till en kopp gott kaffe eller te.

Chokladcookies med marshmallows

Jag tycker inte att jag lyckades riktigt denna gång heller. Kakorna blir liksom lite för höga även fastän jag försökt platta ut både lite och mycket. Har ni lyckats göra café-liknande kakor någon gång? Vad har ni för tips? Kommentera gärna!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar