En smakrik pizza med Ajvar relish

-

Då matpriserna skenar så gäller det att hitta sätt för att äta god mat billigare. Så långt det är möjligt så tänker jag inte nalla på smaken, utan försöka äta gott och varierat. Och billigt. I helgen blev det en smakrik pizza med Ajvar relish här hemma och den kostade inte många kronor per person.

Ett sätt för att äta billigare är att börja måndagsmorgonen med att titta igenom butikernas erbjudande-blad och basera veckans måltider på billiga varor. Ett annat sätt är att börja med Kort-datum-hyllan som numera finns i alla butiker. Ett tredje sätt, och det absolut bästa både för plånboken och miljön, är att äta upp det du redan har hemma. De här tipsen och några till har jag samlat i min inlägg med 10 tips för billigare mat.

Men tillbaka till min smakrika och billiga pizza. Jag skriver efter varje ingrediens ungefär vad den kostade. Det gjorde att hela pizzan, och middag för fyra, slutade på ca 70-80 kr. Måltidsdryck vatten.

1 förp färdig pizzadeg – 15kr (spara tomatsåsen som följer med, perfekt i tex köttfärssås)
Ajvar relish – En öppnad burk sedan jag gjorde kycklingfärslasagne
Riven Västerbottensost – Egentligen den billigare Norrlandsosten som jag köpt på kampanj för 119 kr/kg, rivit ner hela osten och lagt i frysen – bara att ta så mycket jag behöver
Färsk spenat – En stor påse köpt på halva priset, betalade 14.48 kr för hela påsen. Räckte också till måndagens spenatsmoothie
Rökt kyckling – Ett paket smörgåspålägg köpt med sänkt pris – 19.48 kr
Mozzarella – Även den köpt på sänkt pris – ca 15 kr
Oregano som jag redan hade hemma

Ev majonnäs som topping
Ev bearnaisesås
Extra sallad

Sätt ugnen på 200 grader och ställ in en plåt i ugnen. Bred ut din pizzadeg med bakplåtspapper under (i vissa förpackningar följer bakplåtspapper med) och bred ut Ajvar relish ut över hela botten. Fortsätt med riven Västerbottensost (eller den billigare Norrlandsosten – i princip samma smak).

Lägg på färsk spenat (alternativt så sparar du den färska spenaten till efter gräddning) och sedan hackad kyckling/skinka. Fortsätt med skivad mozzarella och toppa hela härligheten med oregano.

En smakrik pizza med Ajvar relish

Ta ut den varma plåten och dra hela bakplåtspapperet över på plåten. Sätt in plåten i ugnen igen och grädda tills osten smält och pizzan fått en gräddad yta. Toppa eventuellt med majonnäs eller bearnaisesås och servera en sallad på sidan.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar