Idag har jag haft en dag off från bloggen. Jag har istället njutit av vårvintern och tog även en lång löptur i det fina vädret. Inspirationen var inte riktigt på topp då jag skulle laga middag men jag fick ihop en god tallrik Udon med färs och champinjoner.
Kanske inte den vackraste tallriken, men jag var trött efter löpningen och nöjd att bara få mat i magen. Jag lyckades inte ens hålla äggulan hel för att kunna ta ett snyggt foto, trots två försök, men shit happens.
För tre personer gjorde jag så här:
2 förpackningar Udonnudlar (tjockare och mera matiga nudlar)
Vegofärs
3-4 färska champinjoner
2-3 vitlöksklyftor
Ca 3 klumpar fryst hackad spenat
1 dl grädde
1 msk sriracha
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
Äggulor till servering
Cocktailtomater i kvartar
Ev rostade sesamfrön
Sätt igång en kastrull för att koka nudlarna. De ska bara koka i ett par minuter, häll sedan av dem och spola i kall vatten för att kokningen ska stanna av. Ställ nudlarna åt sidan.
Hacka vitlök och skiva champinjonerna. Ta olja i en stekpanna och stek vitlök och champinjoner tillsammans med vegofärs och spenat.
Häll på lite grädde och smaksätt med sriracha, soja och sesamolja. Häll i de kokta nudlarna och vänd runt i stekpannan. Lägg upp i snygga tallrikar och toppa din tallrik Udon med färs och champinjoner med tomater och en äggula till de som vill ha. Eventuellt rostade sesamfrön.
Enkel mat att bara sleva i sig och känna mättnad och värme sprida sig från magen. Gött!
Eventuella rester funkar utmärkt i matlådan.
Har ni förresten smakat mina andra rätter med Udon-nudlar? Alltså, såå gott! Den med haricot verts skulle jag kunna äta flera gånger i veckan.